Behovet av att känna till Sändebudets vägledning

…och från det kan vi förstå att slavarnas (människornas) behov av att känna till det som Sändebudet kom med, är större än alla andra behov. För det finns ingen annan väg till framgång utom hans, och det går inte att veta vad som är gott och ont i detalj förutom från honom. Så oavsett hur akut ett behov är, och hur stor en nödvändighet är, så ligger slavarnas behov av Sändebudet högt över det.

Och vad anser du om en som inte ger dig någon vägledning, och som kommer med det som förstör ditt hjärta i ett ögonblick?

Och vad anser du om en som inte ger dig någon vägledning, och som kommer med det som förstör ditt hjärta i ett ögonblick? Men endast ett levande hjärta kan känna av detta, ”för ett sår smärtar inte en död”. [1]

Och då lyckan är kopplad till hans vägledning, må Allaah prisa och välsigna honom, så är det ett måste för varje person som önskar att rädda sig att känna till det som behövs av hans vägledning, hans livshistoria och hans angelägenheter, för att komma ut ur de okunnigas väg.

Och folk varierar gällande detta mellan de med lite kunskap, och de med mycket kunskap och de som inte vet något, och gåvorna är i Allaahs händer, han ger dem till vem han vill och Allaah har en enorm generositet.Ur boken ”Återfärdens Proviant” (Zaad ul-Ma’ad) Förkortad version.

Av: Ibn Qejim al-Jawzia

[1] Slutet av en vers av al-Mutanabbi som börjar: Den som lever förnedrad, blir van vid förnedringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.