”Jesus” riktiga namn

”Jesus” är en Latinisation (latinsk version) av ”Jesus” riktiga namn.

Vet du vad hans riktiga namn är?

Att man lagt till -us på slutet är pga latinsk grammatik och det är inte en del av namnet, och därför faller det även bort under vissa grammatiska förhållanden och blir till ”Jesu” vilket är mycket närmare hans riktiga namn. Att det stavas med bokstaven j tros bero vissa tyska dialekter men stavades ursprungligen med bokstaven i, så om vi tar bort dom två förändringarna så blir det Isu, vilket är närmare. Vokalen u på slutet är egentligen ett sorts långt flexibelt ’a’ som kan ändra sig beroende på dialekt m.m.

Men U:et kom nog till som en del av -us prefixet, så det ska vara det långa a:et istället, då får vi ”Isaa” vilket är är ungefär rätt men första bokstaven kan uppfattas som ett kort i, dock så är det ett långt ’i’ som föregås av en vokal/konsonant som finns i semitiska språk, vilket förstärker i:et, det kan också vara därför som det blev ”J”.

Så han riktiga namn är Isaa, må han prisas och välsignas. De förbannade människorna som förvrängde hans religion har t.o.m. förvrängt hans namn. Och den som påstår sig tro på honom och följa hans väg bör åtminstone känna till hans namn…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.